Hoppa till innehåll

MUMA 2018

2018 fortsätter projektet med en målning.

 

 

Alfrida Berg

Årets kvinna är Alfrida Berg som köpte den gamla konservfabriken i Slussen 1938, hon startade och drev Slussens pensionat fram till 1965. Hennes porträtt målas/gestaltas på Magasinet i Slussen av konstnären Saadia Hussain.

 

 

Saadia Hussain
Saadia Hussain arbetar som konstnär, konstpedagog och konstaktivist och har sin bas I Stockholm. Saadia är uppväxt i Sverige men född i Pakistan och fokuserar ofta i sitt arbete på frågor kring hem och identitet, att tappa bort och att finna och om att längta efter tillhörighet.

Den kreativa processen har varit viktig i hennes eget liv – att undersöka, skapa och dela. Saadia har lett stora projekt både nationellt och internationellt och jobbat med hundratals människor med egna metoder för kollektivt skapande med människor som inte är professionella konstnärer men som är experter på sina egna berättelser och liv. Viktiga teman i detta arbete är frågor kring demokrati, yttrandefrihet, tillgänglighet och hur konsten kan lyfta komplexa berättelser i det offentliga rummet.

Saadia är utbildad på Konstfack i Stockholm men även på National college of Arts i Pakistan. Hon har haft många soloutställningar men på senare tid mest gjort offentlig konst tillsammans med andra. Bland annat har hon deltagit i muralprojektet Streetart på Österlen och våren 2018 är hon residenskonstnär i Halmstad, hos projektet Art Inside Out. Nu i maj 2018 fick hon Stockholms stads kulturpris.

Se National Geografics porträtt av konstnären: http://saadia.se/national-geographic

Se Saadias hemsida: http://saadia.se/

 

Brännvinsfrua som så tragiskt brann ned till grunden under vintern 2017 kommer upp på ny ladugårdsvägg i Kyrkebyn nära Torps kyrka. 

November 2017

BOHUSLÄNNINGEN 7 nov 2017

Elina Metsos målning av Brännvinsfrua/Maria Bohlin kan upplevas igen då den tryckts upp på en stor vepa och  monteras på ladugården på gården där hon växte upp som barn.

Vernissage var det lördag 4 aug 2018

Invigning, musik, kafé och därefter guidad busstur.

 

Saadia Hussain
Magasinet på Slussen

VÅRA FINANSIÄRER och SPONSORER:

samt: Ekobyn Utsikten, Ströms samfällighet, Bertil Karlsson ”Kleva”

till MUMA 2017

till MUMA 2019